Elva år i fångenskap

 
 
Baksidan:
 
Det var inte många som ens verkade märka att jag försvann den där dagen i augusti 2002. Jag var tjugoett år gammal - en ung mamma som en eftermiddag stannade till vid en Famly Dollar-butik för att fråga efter vägen.
I elva vad jag sedan inlåst i helvetet. Den delen av min historia känner många säkert till. Men det finns annat som de flesta inte känner till.
 
Michelle Knight kidnappades 2002 av koluschauffören Ariel Castro i Cleveland.
År 2003 kidnappas också Amanda Berry och 2004 Gina De Jesus, och de hölls alla tre fångna i Castros hus. Deras flykt de 6 maj 2013 blev en världsnyhet.
Här berättar Michelle Knight med egna ord vad som egentligen hände i huset och hur hon klarade att fortsätta leva under sådana omänskliga förållanden.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Inget för det känslige! Riktigt hemska år för Michelle och dom andra. Tyvärr främst för henne då Castro allt mer siktat in si på henne.
Stundvis i boken är det nästan så man mår illa, det är så hemska saker hon berättar om att de nästan är svårt att förstå hur en människa kan göra så här.
 
Jag hade innan jag läste den här lyssnat på poddar om det och sett filmen som finns men boken är endå något helt annat.
Jag streckläste den här, de är svårt att avbryta den här sortens läsning man vill veta hur den slutar.

Ensamfjäril

 
 
Baksidan:
 
Det är julafton och ett våldsamt snöoväder lamslår Hudiksvall. På eftermiddagen får polisen ett larm om att Henna Pedersen, gift med Sveriges bästa fotbollsspelare, har hittats mördad i hemmet.

Den hemvändande polisen Johan Rokka får brottsutredningen på sitt bord. När ytterligare ett kallblodigt mord sker anar han att hans jobb och förflutna obönhörligen kommer att flätas samman. Ju mer han nystar i det som hänt, desto säkrare blir han på att fotbollsspelaren döljer något och aldrig egentligen kände sin fru.
 
Vad jag tyckte om boken:
 
Riktigt bra, sjukt spännande! Det här är första delen i en ny serie, Morden i Hudiksvall.
Den är som sagt väldigt spännande och varning för streckläsning!
Karaktärerna är en härlig blandning av individer som jag tror alla känner igen i sin vardag.
Ett absolut lästips till dig som söker spänning som inte är för tungt och låt dig bara ledas igenom historien om ett brott, ett mord som begåtts i Hudiksvall men som inte bara håller sig där.

Skugghäxan

 
 
Baksidan:
 
Cecilia reser ensam till kärlekens stad Paris, där hon upplever ett oförglömligt romantiskt äventyr och tillbringar en vecka på egen hand långt från vardagen.

På planet hem möts hon av nyheten att dottern Gretas bästa vän en flicka vars familjeförhållanden är allt annat än lätta har försvunnit spårlöst.

Cecilia slungas in i oron över den saknade flickan, arbetet på förlossningen och de bekymmer som drabbat flera av medlemmarna i hennes stora familj.

Sökandet intensifieras och snart kryper det fram att Greta kan ha något med försvinnandet att göra vad är det hon döljer?
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
Fasnat helt i Katerinas serie om barnmorskan Cecilia, vilken super morsa och vilken fullspeckad vardag!
Hon lyckas alltid hamna i mitten av allt kaos.
Inte en tråkig stund att läsa om allt som händer runt henne.
 

Bedragen

 
 
Baksidan:
 
Sarah Harris är en normal, glad och populär liten flicka.
Men när hon är sex år blir hennes liv till ett helvete - hon faller offer för en ett och ett halvt år lång hatkampanj. Inom kort blir hon avstängd från skolan, skild från sina vänner och fullständigt förvirrad och skräckslagen. Hennes lyckliga barndom är förstörd för alltid.
 
Sarahs underliga beteende blir till en mardröm för hennes mamma, Lyndsey. Hennes lilla flicka, dottern hon älskar så mycket, verkar ha förvandlats över en natt, och gör saker otänkbara för en sexåring, saker som gör lindsey rädd för sitt eget barn.
Hon stjäl rakblad. Försöker förgifta sina vänner Anklagar sina föräldrar för sexuellt utnyttjande.
 
Snart är Lyndseys äktenskap på väg att kollapsta, de sociala myndigheterna blandas in, och plötsligt kämpar Lyndsey både för att hålla ihop sin familj och för att rädda sin dotters mentala hälsa.
 
Den enda som står vid Lyndseys sida är Tanya, hennes vän sedan fjorton år, den enda hon kan vända sig till. Men så får Lyndsey ett telefonsamtal och den hemska sanningen avslöjas: Sarah är oskyldig, och Lyndsey är offer för det mest kränkande svek man kan tänka sig.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Hemsk bok, eller rättare sagt en hemsk beskrivning av dn här familjens liv undr en längre tid.
Inte klokt hur mycket mamman fick stå ut med och kämpa för helt ensam. Inte heller dottern har de lätt då hon gör så sjuka saker för sin ålder som sen visar sig inte vara sant. Inte en enda gång säger hon ifrån. Hon tar på sig så gott som allt dåligt som familjen och vänner nära familjen blir utsatta för.
 
Jag lev lite frustrerad när jag läste den här, lite som - fattar du inte!
men har man haft en nära relation till något är de nog inte dom man pekar på först heller.
 
Boken var bra på de settet att det är en familjs öde man följer. Dom har altså upplevt det här och blivit utsatta för det på riktigt.
Spänning är inte riktigt något handlingen bygger på men endå en frustration i hur ska de gå här näst, när kommer Lyndsey fatta vem som är skyldig till allt.
Och varför gjorde människan så här.

RSS 2.0