Avdelning 73

 
 
Baksidan:
 
 
Kriminalinspektör Emma Sköld vaknar på sjukhus efter fem månader i koma.
Det sista hon minns är att hon lämnade sin fyra veckor gamla dotter och åkte till stallet för att rida
 
Under Emmas frånvaro har hennes sambos förra flickvän tagit på sig rollen som ny mamma.
En uppgift hon trivs alltför väl med.
Emma försöker febrilt tvinga fram minnen av ridolyckan och blir alltmer övertygad om att ett brott har begåtts. Men vem skulle vilja henne något illa?
Så länge Emma befinner sig på intensiven är säkerheten rigorös,
men när hon flyttas till avdelning 73 kan vem som helst komma henne nära.
 
Vad jag tyckte om boken:
 
Den fjärde fristående boken om kriminalinspektör Emma Sköld.
 
En riktigt bra bok! Läste den efter att jag blivit tipsad om den, eller rättare sagt sträckläste den.
Visste inte då att de va en fristående del i en serie. Efter att jag läst den här vill jag nu läsa alla. Den har kommit ut en ny efter den här som jag tänkt börja med sen börja från den första. Eftersom dom är fristående kände jag inte att jag hade missat massor när jag läste den här men med tanke på hur spännande den var läser jag gärna alla!
 
Ett tips till dig som gillar att läsa överhuvudtaget, den är spännande!, man tycker synd om den olycksdrabbade Emma men också hennes familj som står runt henne medans hon ligger i en sjukhussäng och försöker vara stark.
Hennes gammla kollega blir också olyckdrabbad när folk börja ge han misstankar i allt som händer runt Emma, men han viker inte från hennes sida utan är nog en utav dom enda som tror på hennes misstankar, att någon är ute efter henne och den personen måste stoppas fort.

Midnattsflickor

 
 
Baksidan:
 
 
Det är valbrgsfirande i Uppsala, men den uppslupna stämningen förtas när två kvinnliga studenter våldtas inom loppet av några dygn.
Kort därpå hittas ännu ett offer - en kvinna strypt till döds och utstuderat placerad i den anatomiska teatern i en av universitetets äldre byggnader.
 
Polisen berarar att det kommer att begås fler brutala överfall.
Nathalie Svensson, psykiatiker och medlem i Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, kallas in för att bistå utredningen. Även komissarie Johan Axberg från Sundsvallspolisen får rycka in..
 
Misstankarna går till en man som är dömd för flera våldtäkter och nys utsläppt från fängelset.
Han saknar alibi med Nathalie anar att lösningen inte är riktigt så enkel.
Spåren leder vidar till ett kvinnofientligt sektliknan ordenssällskap.
 
Vad jag tyckte om boken:
 
Spänning, spänning och åter spänning!
Lite som att sitta på nålar i mellanåt. Man får känslan av att dom är nära med så kommer gärningsmannen undan i sista sekund. Dom följer ett sektliknande sällskap där de blir som att jaga utklädda men i en stad där man inte vet vilka som är medlemar, de kan vara vem som helst. Och deras hat mot kvinnor gör jakten mer stressfull.

I det fördolda

 
 
Baksidan:
 
På ett hotellrum i Reykjavik hittas den norske ambassadören död.
Naken och fastbunden i en stol, med en påse av silke över huvudet. Saken känns ganska klar - en sexlek som gick fel. UD i Norge tystar snabbt ner händelsen för att hålla medierna borta.
Men vissa detaljer får polisen att misstänka att det trots allt kan handla om mord.
Den enda ledtråd man har är att kvinnan som checkade in tillsammans med ambassadören i Wien hittas död.
 
Polisinspektör Lisa Lunde vänder sig till psykologen Sander Mörk för att få råd. Hans sakkunskaper har tidigare varit till hjälp i utredningen och nu börjar läget bli desperat.
Man fruktar att mördaren ska slå till igen och söker febrilt i männens bakgrund efter ledtrådar. Medan teorierna bara verkar bli allt fler befinner sig hämnaren till slut betydligt närmare än någon av dem kan ana...
 
vad jag tyckte om boken:
 
 
Spänning rakt igenom!
En sånn där där tiden blir knapp och man inte har en aning om vem mördaren är.
Mördaren är iskall och poliser med hjälp av psykologen gör allt dom kan för att försöka komma ikapp innan en ambassadör till blir mördad. Dom försöker hitta den gemensama nämnaren mellan dessa mordoffer.
 

Springpojken

 
 
Baksidan:
 
 
Dagen efter studenten hittas artonåriga Tindra Edvinsson knivskuren till döds på utsiktsplatsen Köpmanberget. Mordet påminner om ett fall för tjugo år sedan då en ung kvinna försvann spårlöst från sin studentfest.

Kriminalinspektör Johan Rokka kopplas in på mordet. Men det väcker plågsamma minnen till liv den försvunna kvinnan var hans ungdomskärlek Fanny och parallellt med utredningen börjar han nysta i det gamla fallet. Snart kommer Rokka i kontakt med den grovt kriminella världen och plötsligt står han återigen öga mot öga med en person han helst av allt velat glömma. Hur långt ska han behöva gå för att lämna sitt tidigare liv bakom sig för gott?
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
Springpojken är andra boken i serien Morden i Hudiksvall.
 
En riktigt bra serie! Jag streckläste båda böckerna efter varandra, tipsat andra som gjorde samma sak.
Den bygger på så mycket spänning och härligt trasiga karaktärer. Den bygger också på trasiga förhållanden som byggs på för att bli hela, man får följa en kamp efter sanningen och hoppet om att lösa ett brott och även ett gammalt mysterium.
 

Karriär & köksbesvär

 
 
 
Baksidan:
 
 
Det här är berättelsen om en flicka som behöver ta det lugnt. Som behöver finna sig själv. Som behöver bli kär. Och som behöver upptäcka hur man använder ett strykjärn.
 
Samantha är jurist på en stor advokatfirma i London. Hon arbetar dygnet runt för att bli den yngste delägaren någonsin.
En dag begår hon ett misstag. Men istället för att stanna och försöka fixa till det lämnar hon desperat London.
Hon tackar ja till ett jobb som hemhjälp ute på landet. Långt från alla hon känner och med arbetsuppgifter hon inte har en aning om hur hon ska klara.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
En riktig "feel good" bok. Samatha är en riktig katastrof som ger sig på ett yrke hon absolut inte bemästrar vilket ger en många skratt under hennes tappra försök att klara av de enklaste hushålls sysslorna.
Hon är en kämpe som klarar de mesta när hon ser vart de leder.
En lätt lästbok att krypa upp med en kall kväll, få sig ett skratt men också följa en växande romans.

RSS 2.0