Pojkvännen

 
 
Baksidan:
 
 
Det är dagarna före jul och den lilla staden Boonsboro råder en förväntansfull stämning. Invigningen av familjen Montgomerys vördshus närmar sig.
Owen Montgomery är mäkta stolt. Som familjens noggranne organisatör ser han till att de sista pusselbitarna faller på plats. Men det finns en sak som Owen inte har kontroll över...
 
Hon är tuff, spontan och sprudlande av energi - och hon är fullständigt olik honom själv. Ändå har Owen alltid gillat Avery MacTavish. Han var hennes första pojkvän, när de var barn, och medan renoveringen av värdshuset närmar sig sitt slut vaknar känslorna på nytt.
 
Men samtidigt som Owen är övertygad om att Avery besvarar hans känslor märker han att det är något som inte stämmer. Han måste hitta ett sätt att vinna hennes tillit.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
Älskar Nora Robert böcker! Den här boken är precis lika bra som det första i den här serien om inte bättre!
Ett absolut boktips för den som vill sträckläsa något en regnig eftermiddag.
Jag fastnade direkt, mycke för att när man redan läst den första boken så har man koll på karaktärerna men de är fristående så hennes karaktärer är alltid lätta att ta till sig och förstå sig på.
Nu inväntar jag den tredje pocketbokeni den här serien.
 
 

Kärt barn

 
 
 
Baksidan:
 
 
BB har en egen hemsidan, badguysrock, där han lever ut sina fantasier och hyllar sia idoler.
På hemidan planerar han helt öppet att utföra det perfekta brottet, samtidigt som han skriver på en berättelse om blueeyedboy, hans eget alias på nätet.
 
Blueeyedboy är inte som andra och har haft en tuff barndom, med en sträng och överbeskyddande mor.
Men vad är sanning och vad är fiktion?
Har BB verkligen misshandlats svårt?
Är modern verkligen den henska tyrann hon målas som?
Och vem är Albertine, flickan som kommenterar hans inlägg och som verkar känna till vissa händelser i hans förlutna?
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
Jag hade riktigt svårt att ta mig igenom den här. Och när jag såg att det är samma författare som skrivit chocolat som sedan blev till film, blev jag riktigt chockad.
 
Jag förstod inte alls när det var fiktion eller verklighet och hade svårt att ta till mig när han som pojke eller vuxen man skriver om att mörda sin egen mamma....
 
väldigt invecklad bok som är så mycket fiktion att man tappar bort sig.

Dockmakarens dotter

 
 
 
Baksidan:
 
 
 
Det var den dagen, den åttonde januari, Kim-Ly skulle avsluta sitt jobb. Det var så hon såg det.
Hon var soldat i ett eget krig. Inte det krig där USA:s armè mördat två miljoner av hennes mammas landsmän, men ett krig för hennes mamma, pappa och svårt handdikappade syster.
 
Polisen får snart anledning att jaga seriemördare och Kim-Ly är huvudmisstänkt.
Men när även hennes syster dö, misstänker man att det inte bara är Kim-Ly som försöker ta lagen i egna händer.
Fängelseprästen Johannes Brobeck, nära vän till familjen, tvivlar på att Kim-Ly är skyldig och bestämmer sig för att hjälpa henne, vilket får oanade konsekvenser för hans eget liv.
 
Fatima Wallinder, ny chef för länskriminalens spaningsrotel, har fått ett svårt fall på sitt bord.
Hon upptäcker att de döda poliserna har stora summor pengar på sina konton, och att alla var politiska motståndare till Vietnamrörelsen på 70-talet, dessutom ganska brutala sådana.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
Spännande läsning, de är några personer att följa i boken men alla kapitel är bra upplagda så att det inte alls är jobbigt. Och historien i sig är riktigt spännande!
 
Man hänger med i allt som händer och tror sig som vanligt när det gäller deckare tro vad som komma skall, men inte ofta man har rätt.
Han har skrivit den så att alla karaktärerna har någon gemensam nämare och det höjer spänningsgraden!
 

RSS 2.0