Bedragaren

 
 
Baksidan:
 
 
Cecilia Lund älskar sitt jobb på sjukhuset där hon befinner sig mitt i livets mest dramatiska ögonblick, födelse och död. Privat tuffar det på, med fyra barn och äkta maken John som är fotograf.
Romantiken överskuggas av vardagens plikter. Men det välkända är trygghet. Och så som det alltid varit, ska det alltid förbi - eller?
 
En onväntad händelse slår plötsligt sönder deras tillvaro.
Det ringer på familjens dörr och där ute i vinterkylan står en främmande ung man, Simon. Han hävdar att John är hans far och han själv frukten av en passionerad tonårsförbindelse.
Just då förbereder John en längre utlandsresa. Cecilia står med ens ensam och konfronteras med den hemlighetsfulle Simon, samtidigt som sprickorna i hennes och Johns relation blir allt djupare. Runt familjen vävs ett nät av oförklarliga handelser och svek. Det är inte lätt att avgöra vem som är bedragaren
- och vem som bedrar.
 
Första delen i romanserien om barnmorskan Cecilia Lund.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
En bok som var lätt att ta till sig och hänga med i, på samma gång hände det väldigt mycket i den här familjen och stackars Cecilia la mycket ansvar på sig själv. Hon får så många motgångar under den här boken och så lite medflyt. Hon jobbar också natt då hon ska få allt gjort och samtidigt vara en bra mamma.
 
Cecilia är en kvinna som är mamma åt en ganska stor familjen och samtidigt tröttnat på vardagen, när det rubbas ordentligt är det försent för att ångra sig. Det är inte alltid förändring är till det bättre.
 

Hembiträdet

 
Baksidan: Yvonne gick upp för trappan till ytterdörren, låste upp och gick in.
Och nu äntligen erfor hon den pirrande känsla hon föreställt sig när hon tagit det drastiska steget att söka hembiträdestjänsten för att få komma in i huset.
 
 
Yvonne Gärstrand är en framgångsrik organisationskonsult som känner leda, såväl i jobbet som i sin familj.
För att liva upp sig börjar hon ströva omkring i ett främmande villaområde.
Hon iakttar människorna där och fantiserar om deras liv. Ett hus i synnerhet väcker hennes intresse, makarna Ekbergs.
Hon får veta att de söker en hemhjälp, går dit på en anställningsintervju och får jobbet. Men när hon börjar sitt arbete märker hon snart att allt inte står rätt till.
 
Från att ha varit utanförstående iakttagare dras Yvonne alltmer in i Bernhard Ekbergs liv.
Hon invigs i hans mörka hemligheter och samtidigt börjar också hennes eget liv förvandlas på ett sätt hon inte kunnat ana.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
Lite udda tyckte jag, huvudpersonen dras så långt på sin nyfikenhet så man sitter och blir lite spänd för hennes skull. berättelsen blir allt mörkade då ett mord kommer upp till Yvonnes medvetande. Och hon tänker lösa det. Det blir också lite roliga möten med andra karaktärer som man aldrig kunnat gissa sig till.

Sagan om isfolket fortsätter

Fortsatt och kommit in en bit i serien om isfolket. Den är riktigt spännande och bra, alla böckerna har inte riktigt lika bra handlingar men ofta är de alltid något som endå gör det spännande. Bara släktet i sig är spännande all historia och alla dessa år som går. Absolut ett lästips till dig som vill ge dig på en serie med ett gäng böcker, men som samtidigt inte allt för långa.

RSS 2.0