Fällan

 
 
 
Baksidan:
 
 
Poeten är tillbaka och Bosch är honom på spåren
 
FBI-agenten Rachel Walling får det samtal som hon har fruktati åratal: det mest beryktade av alla seriemördar - Poeten - har återvänt.
För många år sedan arbetar hon med det berömda fallet då mördaren gäckade polisen genom att efterlämna små diktstrofer av Edgar Allan Poe i de avskedsbrev som som hittades vid mordoffren.
 
Samtidigt utreder Harr Bosch den förre FBI-agenten Terry McCalebs död: var det hjärtproblem eller blev han mördad?
Spåren leder till en massgrav i den ödsliga Nevadaöknen och vidare till det glittriga Las Vegas. Harry Bosch börjar misstänka att Poeten har något med det hela att göra.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Jag har än sålänge gillat alla Michael Connellys böcker, och så även den här. Det här är en fortsättning men den är endå fristående. Kände att jag gärna läst om allt de Poeten gjorde i den första boken men endå fick man veta en hel den om det i den här. Berättelsen är väldigt spännande och det händer mycket i brottsutredningen man får följa genom boken.

sthlm delete

 
 
 
Baksidan:
 
 
Larmet går och en väktare kallas till ett avsides beläget hus ute på Värmdö. Men det som väntar honom är inget inbrtt utan en mordplats, där offret är så sargat att det inte går att identifiera.
 
En ung man hittas svprt skadad i närheten av brottsplatsen. Han häktas som skäligen misstänkt och begär Emelie Jansson som sin försvarare, trots att hon är affärsjurist.
 
Vem är det döde i Värmdö? Och varför leder så många spår till Mats Emanuelsson, mannen som Teddy en gång kidnappade?
Medan Emelie bärjar nysta i fallet tvingas Teddy konfrontera sitt förflutna, samtidigt som hans vilsne systerson Nikola är på väg att göra om alla hans misstag.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
Sträckläste den här boken! Lika spännande som hans tidigare böcker. Den här boken är den andra i historien om Emelie och Teddy. Två individer som är helt olika varandra, de jobbar på helt olika sett men ändå mot samma mål då dom än engång försöker lösa ett brott.
Jag hoppas de kommer en trdje bok snart.

Öppnas i händelse av min död

 
 
Baksidan:
 
 
Älskade Cecilia, om du läser det här är jag död...
 
Tänk dig att din man har skrivit ett brev till dig, ett brev som bara får öppnas efter hans död. Föreställ dig att brevet innehåller hans märkaste hemlighet. En hemlighet som kan rasera inte bara det liv ni har byggt tillsammans, utan också andras.
Tänk dig att du hittar det här brevet när din man fortfarande lever.
 
Cecilia har allt. Hon är lyckligt gift men John-Paul, har tre vackra döttrar och driver ett framgångsrikt företag.
En dag hittar hon av en slump ett förstulet brev. På kuvertet känner hon genast igen John-Pauls handstil : Till min hustru, Cecilia Fitzpatrick. Öppnas i händelse av min död.
Det är ett brev som det aldrig var tänkt att hon skulle läsa. Och när hon väl öppnat det kommer ingenting längre att vara som förut.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Den tog tid att komma in i, man följer inte bara Cecilia och hennes familj. Utan flera karaktärer kapitel efter kapitel och det är inte så att man blandar ihop dom men dom är har olika historier som sedan går ihop.
Historien i sig är spännande och bra men den tog för mig tid att ta till sig.
Många öden är eller blir drabbade i den här boken och det är många tänkt om scenarion. Hur det kunde blivit om de gjort si eller så i sina liv.
Det var en bok som visade sig vara lite djupare än jag först trott.

Hittebarnet

 
 
Baksidan:
 
 
Cecilia är gravid.Sommaren står i full blom och det är mycket som ska ordnas. Barnkalas, semester och en weekendresapå tu man hand med maken John. Graviditeten är lika oväntad som förvirrande.
Är äktenskapet tillräckligt stabilt för att klara av ännu ett barn?
Och vad ska resten av familjen och släkten säga?
 
Privatlivet är turbulent, men mycket händer även på förlossningen. En sen kväll hittade Cecilia ett övergivet barn på marken utanför sjukhuset.
Vem har lämnat barnet - Och varför?
I sina försök att besvara gåtan utsätter sig Cecilia själv för stora risker, både kroppsligt och känslomässigt.
Vad är det egentligen som pågår mellan henne och polismannen Per Nilsson? Och vilka mörka hemligheter är det som döljer sig i en främmande kvinnas moderskap - krafter så starka att hon är redo att ge upp sitt nyfödda barn?
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
Låter löjligt men förtrollad av den här serien då man får följa Cecilia i sin stundvis turbulenta vardag. Händer mycket i hennes liv som hon i första boken tyckte var så vardagligt och tråkigt, som nu i tredje boken istället är ganska långt där ifrån. Hon har en den stabila och charmiga karaktärer runt sig som också gör berättelsen lättare att ta till sig.
Absolut ett lästips till dig som vill ha något lätt att ta till dig och bara svepas med.

RSS 2.0