Vredens tid

 
 
 
Baksidan:
 
 
 
En septembermorgon 2004 frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Kollisionen är våldsam.
Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken. Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord - en död taichaufför och en förövare som inte har en aning om varför han begått brottet.
 
Det första mordet följs av fler, alla lika brutal, och alla till synes lika oförklarliga. Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge från rikspolisstyrelses särskilda utredningsenhet börjar Walter nysta i trådar som leder både bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta.
 
Sanningen de närmar sig är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insatts.
 
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
 
En bra kriminalroman med väldigt olika karaktärer som man får följa i deras möten med varandra och deras yrkesroller. Den var stundvis riktigt gripande och skrämmande.
Tanken på att ett ämnde som nämns i en den här romanen skulle kunna finnas är riktigt gripande under läsningen,
 

Doft av rosor

 
 
 
Baksidan:
 
 
 
Andra delen  i den populära bröllopssviten av Nora Roberts.
 
Här får du följa de fyra vänninorna som driver den framgångsrika bröllopsagenturen "I nöd och lust", i Connecticut, USA, Första romanen i serien heter som en drömbild .
 
I doft av rosor får vi lära känna Emma. Hon är den mest romatiska av de fyra vännerna och hon har alltid älskat blommor. Alltså är jobbet so florist på den framgångsrika bröllopsagenturen hon driver tillsammans med sina tre bästa vänner det bästa Emma kan tänka sig. Och i omgivningens ögon har hon dessutom ett sprudlande kärleksliv.
 
Men för egen del längtar hon efter en stadig och varaktig relation. Trots att åtskilliga män uppvaktat henne genom åren har hon ännu inte träffat den rätte.
Kanske finns han betydligt närmare än hon tror....
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
En riktigt charmig fortsättning på den första boken, med byte av huvudkaraktär från vänkretsen.
 
Det är en riktigt stark vänskap mellan dessa fyra helt olika kvinnor som hjälps åt genom livets alla små och stora problem.
kort sagt , Nora Roberts fortsätter med det hon gör bäst.

Du kommer inte undan

 
 
 
Baksidan:
 
 
 
När den kände Göteborgsprofilen Erik W Sternheg hittas brutalt ihjälslagen i sin villa i Örgryte dagarna före jul, skapar det stor turbulens i vissa kretsar i staden.
 
För två unga stalkade kvinnor, som hetsas till desperation, är kaoset inte mindre; deras lust at leva förflyktigas.
 
Kriminalkommissarie Ingrid Bergman och hennes team får svårt att glädja sig åt en fridfull helg när utredningen växer och växer...
Samtidigt uppdagas oväntade och kaotiska sammanhang i Ingrid Bergmans familj.
 
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Det var mycket händelser i den här utredningen och många lösa trådar som man kom på sig själv med att försöka lösa sida efter sida, men man lyckades aldrig.
 
När man till slut tror sig veta hur den här historien ska sluta blir man istället helt ställd!

RSS 2.0