Nyckeln till ljuset

 
 
 
Baksidan:
 
 
Första delen i nya Nora Roberts-triologi!
 
Hennes bil arbetade sig uppför den smala vägen som skar genom den täta, mörka skogen. Hon hade alltid tänkt på de här kullarna och skogarna som ett slags törnrosahäck som omgav hennes vackra dal. Men just nu kändes allt långt ifrån fridfullt.
 
Galleristen Malory Prices liv förändras drastiskt då hon får en inbjudan till ett cocktailparty i den magnifika huset på höjden strax utanför stan. Trots att hon aldrig träffat ägarna bestämmer hon sig för att tacka ja.
Hon upptäcker att hon är en av enast tre gäster - alla unga kvinnor vars liv just genomgått en förändring.
 
Deras mystiska värdar talar om legendet från svunna tider och ger de unga kvinnorna ett förslag. Om de under en viss tid lyckas finna de tre nycklar som enligt legenden håller tre prinsessor fångna i en djup sömn. Kommer de att bli rikt belönade.
 
Malory är den som ska finna den första nyckeln. Tillsammans med sina nyfunna väninnor Zoe och Dana kastar sig den vanligtvis så kontrollerade Malory ut i en helt ny värld, fylld av äventyr, spänning och romnatik.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Efter att ha läst ett antal böcker av Nora Roberts så kändes den här nya triologon lite annorlunda. För i tidigare böcker får man en bild framför sig av något som skulle kunna utspela sig i verkligheten medans den här serien bygger på en gammal legend om gudar. Men hon har inte förlorat konsten att skriva så man fastnar även om den inte var särskilt verklighetstrogen.
 
Hon är otrolig på att skapa sina kvinnliga karaktärer som man alltid fastnar för och känner med.

Den lyckligaste dagen

 
 
 
Baksidan:
 
 
Fjärde delen i den populära Bröllopsstiven av Nora Roberts.
Här får du följa de fyra väninnorna som driver den framgångsrika bröllopsagenturen "I nöd och lust", i Connecticut, USA. De tre tidigare romanerna i serien heter Som en drömbild, Doft av rosor och Ögonblick att minnas.
 
När en motorcykel bromsar in bakom Parkers punkterade bil blir hon lättad över att få hjälp, mer när föraren tar av sig hjälmen och hon känner igen det vildvuxna, svarta håret och den syndiga blicken känner hon sig plötsligt både bräcklig och irriterad. Ska hon behöva bli räddad av Mal, hennes brors vän och familjens bilmekaniker?
 
Mal, som länge fascinerats av den vackra och reserverade Parker, ser nu sin chans och bjuder ut henne på dejt.
Vad som till en början verkar vara en oskyldig flirt får den annars så kontrollerade Parker ur balans. Menar Mal allvar med sina närmanden? Och ska hon för en gångs skull våga låta hjärtat styra över hjärnan?
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Än en gång har jag läst om de fyra väninnorna och deras nära och kära.
Nu var det den striktas tur att finna kärleken. Utöver hela kärlekshistorien följer man dom i deras dagliga arbete med bröllopsageturet.

Ögonblock att minnas

 
 
 
Baksidan:
 
 
Tredje delen i den populära Bröllopssviten av Nora Roberts.
Här får du följa de fyra väninnorna som driver den framgångsrika bröllopsagenturen "I nöd och lust", i Connecticut, USA. De två första romanerna i serien heter Som en drömbild och Doft av rosor.

Laurel är trött på att vara singel - särskilt nu när både Emma icg Mac har så fantastiska pojkvänner. I hemlighet längtar hon efter något mer när hon varje dag firar andra människors kärlek genom att skapa underbara tårtor till deras bröllop.
Den hon verkligen vill ha är väninnan Parkers storebror Delaney som hon varit förälskad i sen de var barn, men hon är övertygad om att de inte passar ihop.
 
En dag tar dock Laurels oberäkneliga humör överhanden - och hon ger honom en arg, het och fullkomligt fantastisk kyss som vänder upp och ner på allting...
 
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Den här bröllopsserien är så charmig att det är svårt att inte komma på sig själv med att ha slungats med i deras kärleksdraman och vänskap.
Det roliga med den här serien är också att ,an får en dos av alla väninnorna i varje bok. Så nu när man läst och Laurel är endå dom andra väninnorna som man läst och tidigare med varje dag och även dom som man snart ska läsa om.

Gängmedlem, en annan sida av Sverige

 
 
 
Baksidan:
 
 
Vilka är de?
Aje sålde steroider till sin gympalärare och kokain till sin socialsekreterare innan han klättrade uppåt i narkotikakedjan och började importera från utlandet.
Danne började som narkotikakurir på kanarieöarna men återvände till Sverige och blev yngst på Tidaholmsanstalten.
Magnus klarade inte av Svenssonlivet och bytte föräldramöten och parmiddagar mot dörrvaktsjobb och mc-klubb.
 
Gängmedlem är ett tidsdokument och det närmaste en verklig bild av livet i den organiserade brottsligheten vi har kommit i detta land. Berättelsen börjar i ett pojkrum på Hisingen och passerar såväl Ludvika, Stockholm och Helsingborg som Spanien, Litauen och England innan den tar slut.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
Jag tyckte den här boken på många sätt var lite för lik alla historier/berättelser och biografier som jag tidigare har läst om organiserad brottslighet. Det som jag tyckte var mest spännande i den här boken var hur de startade med kroppsbyggning, gymbesök, tävlingar, sterorider och andra droger. Även deras vänskap som helt saknade gränser. Men som sagt lite för likt de jag tidigare har läst. Men har man inte läst lika mycket som jag har gjort om organiserad brottslighet tycker jag absolut att man kan läsa den här boken och då ge den sin rätta uppmärksamhet.
 

Livet efter dig

 
 
 
Baksidan:
 
 
Lou Clark och Will Traynor är så olika man kan vara. Lou bor hemma och försörjer sina föräldrar med lönen från kafèet där hon jobbar. Hon har inga ambitioner utanför den lilla stad där hon bott i hela sitt liv.
 
Will var en atletisk A-personlighet, framgångsrik affärsman med toppjobb i London och en ändlös räcka blonda  för flickvänner. Ända tills en motorcykelolycka tog ifrån honom allt.
 
När Lou blir arbetslös tar hon jobbet som den totalförlamade Wills sällskapsdam. Hon har ingen aning om hur hon ska hantera den dystre, oförskämde man som hon anställts för att ta hand om. Och Will har bestämt sig - hans liv är trångt och glädjelöst, och han vet exakt hur han ska få slut på alltihop. Lou bestämmer sig i sin tur för att få Will att ändra sig.
Ingen av dem vet att de kommer att förändra varandra för alltid.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Den här boken är av det slaget man inte märker hur länge man läst eller hur mycket. Jag hade riktigt svårt att lägga den ifrån mig då den var så lätt att fastna i.
Den är gripande och man vill bara sträckläsa den för att få veta hur denna annorlunda kärlekshistoria ska sluta, när man väl är vid slutet vill man intstället dra ut på det för att inte avsluta.
Själva handlingen är egentligen tung men den är skriven på ett sätt som gör det lätt för läsaren att hänga med utan att dras ner av det negativa i utan följa med hoppet uppe.
 
Man tycker synd om huvudkaraktärerna samtidigt, samtidigt som man hoppas på ett lyckligt slut är man hela tiden medveten om att det lika gärna kan bli sorgligt.
 
Absolut ett lästips! Du kommer komma på dig själv att plötsligt vara på sista sidan.

RSS 2.0