Gud som haver

 
 
 
Baksidan:
 
 
 
I ett obevakat ögonblick försvinner den tvååriga pojken Sebastian från sin mamma ute på gården och blir bortförd av en pedofil. Han hittas av förskoleläraren Mattias som genast blir huvudmisstänkt och senare döms för brottet.
 
Men mamma Eva känner sig inte lättad, hon slipper inte ifrån den olustiga känslan av att det inte är över.
Och en dag får hon ett brev från Mattias inifrån fängelset där han försäkrar henne om att han är oskyldigt dömd och att den skyldige fortfarande finns därute.
 
När polisen vägrar lyssna ser Eva ingen annan möjlighet än att börja göra egna efterforskningar. Snart inser hon att förövaren finns i familjens närmaste umgängeskrets.
 

Vad jag tyckte om boken:
 
Riktigt bra och spännande läsning. Jag kände verkligen med huvudkaraktären Eva i sin jakt på rättvisan.
 
Hennes ständiga oro och kamp har inga gränser, hon har efter händelsen nästan alla imot sig och får ta upp kampen ensam. Sebastian blir plötsligt rädd för sådant som han innan bortförandet haft stort intresse för.
 
Det är med spänning man följer Eva på hennes resa efter rättvisa och tillbaka till den trygga vardagen.

Handel med döden

 
 
 
Baksidan:
 
 
En helt vanlig novemberkväll väntar kriminalinspektör Dennis Milne på att tre män ska anlända till parkeringen utanför ett hotell i London. Han är dock inte där i egenskap av polis.
Dennis Milne extraknäcker nämligen som yrjesmördare för en av Londons farligaste gangsters. En sidoinkomst som är Milnes sätt att ta lagen i egna händer och skipa den rättvisa han inte kan som polis.
 
Men den här gången går något fel. De tre förmodade knarklangare som han dödar, visar sig vara tre helt oskyldiga människor, och deras död blir början till en utredning som betyder bekymmer både för honom själv hans samvete.
 
Mindre än tolv timmar senare är Miles ute på gatorna igen och en 18 årig flicka hittas med halsen avskuren. I sitt desperata arbete att sätta fast mördaren avslöjar han ett nät av brottslighet i Londons undre värld.
 
Kan han undgå att ställas till svars för sina egna brott och samtidigt lösa ett fall som är så vidrigt att det kan vara hans räddning.
 
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Det är som att följa två utredningar på samma gång. En som han själv är del av och en som han står utanför och försöker lösa.
 
En iskall huvudperson som under resans gång mjuknar för några utvalda människor. Han gör sitt bästa för att lösa det brott som han ställs inför samtidigt som han gör sitt yttersta för att inte åka fast för sitt såkallade misstag, då han mördat oskyldiga i tron att de var brottslingar.
 
Bok var lätt att ta till sig och det var mer spännande med de två fallen parallellt med varandra.

RSS 2.0