Bakom murarna

 
 
Baksidan:
 
 
Ett oväntat brev.
En uppretad greve som spelar ett kryptiskt spel.
En vacker tavla med en avvikande detalj.
Det är bara några av ingredienserna i Nora Roberts roman Bakom murarna.

Serenity har knappt återhämtat sig från chocken efter sina föräldrars tragiska bortgång när ett oväntat brev vänder upp och ner på hennes tillvaro. Brevet är från en mormor som hon aldrig har hört talas om och denna kvinna bjuder in Serenity till sitt hem i Frankrike. Trots händelser i det förflutna som uppenbarligen fått hennes mor att kapa alla band vill Serenity inget hellre än att lära känna den delen av familjen.

Moderns barndomshem i Bretagne visar sig vara ett slott som trollbinder med sin skönhet. Men det döljer sig många hemligheter bakom murarna, hemligheter som Serenity måste avslöja för att förstå vem hon egentligen är.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Nora Robert böcker är så gott som alltid lätta att sträckläsa och ta till sig.
Hennes kvinnliga huvudkaraktärer är också så gott som alltid starka individer som kanske inte alltid känner sig själva till hundraprocent men endå står för sin sak.
Även i den här romanen är kvinnan stark, vet kanske inte exakt vad hon vill med ska alltid ha sitt huvud högt och säga sin mening.
Kärlek börjar alltid med bråk är en mening som beskriver den här boken väldigt bra då Serenity är minst sagt irriterad på mannen som är så dryg och överdrivet artig.

Tigerkvinnan

 
 
Baksidan:
 
 
Det är höst på Lindängstorget. Cecilia Lunds familj har återupptagit rutinerna efter den stormiga sommaren.
Cecilia återgår till barnmorskejobbet på förlossningsavdelningen och barnen till sina aktiviteter. Men relationen till John har blivit något ansträngd på grund av barnet de väntar och Cecilia börjar känna sig pressad från alla håll.

Även i systrarna Susannas och Marias liv sker förändringar. Kärlekskriser och arbetslöshet, hur hanterar man livet när saker inte blir som man tänkt sig? Mitt i vardagen dimper ett anonymt paket ner i brevlådan hos Cecilia. Det är en bok med ett obehagligt budskap. Samtidigt får även Cecilias mor Christina ett kryptiskt brev till sin tidningsredaktion. Har dessa två händelser med varandra att göra och vem är det i så fall som hotar mor och dotter?

Cecilia känner sig vartefter mer och mer orolig. Hon blir åter tvungen att ta kontakt med polismannen Per Nilsson. För ju längre tiden går, desto mer uppenbart blir det. Någon håller ögonen på hennes familj. Någon vill henne illa. Eller, gud förbjude hennes barn.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
Den här serien om Cecilia är så lätt att läsa, den är skriven på ett sett som gör att man bara behöver följa med Cecilia i hennes vardags. Hennes familj har man nu lärt känna, det här är fjärde boken i hennes serie och dom är alla lika bra.Hon får gå igenom en del obehagliga saker men de har hon fått göra i dom andea böckerna också. Ingen dag är den andra lika.

Maffian - den kompletta guiden till organiserad brottslighet

 
 
 
Baksidan:
 
 
 
Den organiserade brottsligheten är ett av vår tids mest ökända fenomen.
Gangsterbossar som Al Capone, som hävdade att hans spritlangning i själva verket stod i allmänhetens tjänst, och den brutale gangstern John Gotti, har skapat rubriker och gjort människor nyfikna på deras brutala och färgstarka livsstil.
 
Maffian - den kompletta guiden till organiserad brottslighet ger en spännande och lättillgänglig introduktion till maffians mest betydelsefulla ledare och personligheter; deras brott, planer, gömställen och unika kultur och jargong. Boken ger dessutom en ingående skildring av maffians roll på Sicilien och i USA.
 
Detta är en oumbärlig guide för alla som vill veta sanningen om den organiserade brottsligheten och försöka förstå de brutala krafter som format den under de senaste hundra åren.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
För det som är intresserade av de gamla maffiabossarna är det en bra liten guide om hur alla startade och lite kort om deras brott och livsstil.
Man lärde sig en hel del även om boken inte är på många sidor. Den är skriven på ett väldigt lätt och tilltalande sett och inte som en fakta bok vilket jag gillade.

RSS 2.0