Fatta eld

 
 
 
 
Baksidan:
 
 
Som segrare av Hungerspelen måste Katniss och Peeta åka på segerturnè till alla distrikt.
Flickan som trotsade spelets regler har blivit en symbol för den gryende revolten.
Därför kräver president Snow äkta kärlek av Katniss och Peeta för att dämpa oron i landet.
 
Segerturnèn blir ett teaterspel på liv och död, ända fram till nästa Hungerspels lottning, då det mest osannolika inträffar.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Ännu en triologi som jag helt fastnat för. Det är nästan som om jag bara behöver veta att de finns följande böcker för att jag ska fastna. Kanske nte riktigt så lätt men den här serien är verkligen spännande.
Har precis köpt tredjeboken för att få reda på fortsättningen som följer efter den här.
 
Enda egentliga skillnaden från första är att man nu har mer koll på alla karaktärerna som är i klass med huvudkaraktärerna och att man har förstår sig mer på alla distrikt och deras levnads förhållanden. Spännande streckläsning blev det för mig del.
 

Hungerspelen

 
 
 
Baksidan:
 
 
24 deltagare.
Bara en överlevare.
Allt direktsänds.
 
Det är årets största tevehändelse. Allt direktsänds. De utvalda ungdomarna stylas, intervjuas, tränas och får möjligheten att locka till sig sponsorer innan de släpps ut på arenan.
 
Spelens utgång: Den som överlever får åka hem...
En gastkramande framtidsroman om liv och död. Det är upprörande, spännande, romantiskt och omöjligt att sluta läsa.
 
Hungerspelen är den första delen i Suzanne Collins gastkramande triologi. Läs också de följande delarna Fatta eld och Revlot.
 
 

Vad jag tyckte om boken:
 
 
Fastande väldigt fort och hade svårt att lägga den ifrån och då hade jag sett filmen först. Lite synd att redan ha ett ansikte på alla karaktärerna innan men ser nu fram imot att läsa andra boken innan jag ser filmen.
 
Hemsk historia som ungdomarna i distrikten blir utsatta för utöver deras redan så dåliga levnadsstandard.
 
Riktigt bra att det är en trilogi när man läst klart, fastnat för karaktärerna och deras histora och sedan veta att det inte är slut utan att det finns  två böcker till.
 

Som Stilla vatten

 
 
 
Baksidan:
 
 
Med ett fast grepp om den rosa kofferten som rymmer hennes hemliga skatter - resterna av en förlorad barndom -stiger tolvåriga Jenny av busse i Reno. Hon och hennes bror Bryan har slikts från varandra ochJenny hamnar nu hos än den ena, än den andra släktingen.
 
Många år senare har Jenny . mot alla odds
 - klarat sig fram till en yrkesutnildning och ett oberoende. Hon är gift och har en liten son.
Men vad hände egentligen med henne bror Bryan?
I sina försök att förstå Bryans tragiska livsöde tvingas hon möta hemligheterna, lögnerna och den ensamhet som hållit henne fången i åratal.
 
I Som stilla vatten fortsätter Jennifer Lauck den gripande skildringen av sin egen uppväxt.
 
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Tragisk berättelse, jag har inte läst hennes första bok men det kändes inte som man hade missat något när man läste den här. Hon har fått med allt från den tragiska olyckan som tog livet utav hennes föräldrar och sedan hennes uppväxt efter det. Sedan får man följa henne i vuxenålder i jakten på svar om hennes brors tragiska död.
 
Man kännes med henne genom hela boken och hennes hemska uppväxt. Sättet hon har fått kämpa för att få allt hon har och hur utnyttjad hon har blivit utav alla vuxna under hennes uppväxt.
 

RSS 2.0