Bröllopsnatten

 
 
Baksidan:
 
Lotties pojkvän Richard är inte alls på väg att fria till henne som hon förväntat sig.
Frustrationen, och ett plötsligt infall får Lottie att dumpa Richard och i all hast gifta sig med ungdomskärleken Ben, som lägligt nog dykt upp igen efter femton år.
 
Men är de verkligen gjorda för varandra?
Lotties syster Fliss - som själv befinner sig mitt i en uppslitande skilsmässa - tror inte sina öron när hon får höra om systerns tilltag.
 
Övertygad om att Lottie begått sitt livs misstag bestämmer sig Fliss för att få sin syster på bättre tankar.
Som självutnämnda skilsmässoapostlar ger sig Fliss och den försmådde Richard av efter paret, som åkt iväg till romantiska ön Ikonos på smekmånad.
Resan blir knappast vad de hade tänkt sig ...
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
Riktigt charmig läsning!!
Lätt läst bok som passar kalla kvällar.
Helt olika systrar med en väldigt speciell relation, som är rolig och stundtals pinsam att följa.

Synda

 
 
Baksidan:
 
När Jessica Tarley återigen möterbden mystiske Alistair Caulfield dröjer det inte länge förrän hon inser att hon inte kan stå emot honom.
 
Efter ett långt och passionslöst äktenskap lockar han fram en lust och ett begär som hon inte trodde hon kunde känna.
 
De inleder en ohämmad och mäktig erotisk relation långt ute till havs på ett skepp som ska ta dem över Atlanten. Men är deras kärlek tillräckligt stark för att överleva i den verklighet som väntar dem?
 
Vad jag tyckte om boken: Lite för gammaldags för min smak.

Nyckeln

 
 
 
Baksidan:
 
Slutet närmar sig i Engelsfors.
Det har gått drygt en månad sedan tragedin i Engelsfors gymnasiums gympasal, men de utvalda får ingen tid att återhämta sig.
 
Snart vänds deras värld upp och ner igen.
Frågor besvaras.
Hemligheter avslöjas.
Lojaliteter prövas.
 
Tiden håller på att rinna ut, och de utvalda kan bara vara säkra på en sak: Allt kommer att förändras.
 
Vad jag tyckte om boken:
 
En riktigt charmig serie!
Ungdoms bok när den är som bäst, full av charmiga karaktärer men också spänning och magi.
 
Jag tyckte riktigt bra om den här serien och det känns nästan lite tomt och veta att jag nu läst ut den sista boken i serien från Engelsfors. Men något att se fram imot är filmatiseringen som görs nu under 2015!

Sjöfararna

 
 
Baksidan:
 
 
När Claire återvänder till sin egen tid är hon gravid. Äktenskapet men Frank Randall återupptas och hon föder dottern Brianna, som är en avbild av sin far, den rödhårige skotske ädlingen Jamie.
 
Åren går men med dottern Brianna som en ständig påminnelse om Jamie bleknar kärleken aldrig. När Frank dött gör Claire efterforskningar vilka tyder på att Jamie har överlevt det blodiga slaget vid Culloden.
 
Claire vågar språnget och ännu en gång vill ödet att hon förenas med Jamie. Tillsammans får de åter fly från det jakobitiska Skottland. De hamnar i det exotiska Västindien där politiska intriger och voodomagins mörka mysterier drabbar dem.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
Kan inte låta bli att fortsätta läsa Diana Gabaldons serie.  Blir helt fast i huvudkaraktärerna och deras resa tillsammans.
 
Även kollat på tv-serien som gjorts i några avsnitt och blev inte besviken. 
Böckerna är över 1000 sidor så det är inga böcker jag streckläser efter varandra men jag kommer följa huvudkaraktärerna och deras drama i alla de böcker hon skrivit.
 

RSS 2.0