Främling

 
 
 
Baksidan:
 
 
Andra världskriget är över och Clarie Randall och hennes man reser till Skottland för att lära känna varandra igen efter krigsårens påtvingade seperation.
Vid en utflykt till häxringen Craigh na Dun hemsöks Claire av magiska krafter
- som ett viljelöst offer dras hon in i en klyfta i stenformationerna.
 
Tidsresan har börjat. Året är nu 1743. Claire är en främling i en oförsonlig tid.
De skotska klanerna kämpar ett blodigt frihetskrig mot den engelska kungamakten.
Claire misstänks vara engelska spion och tas till fånga av klanen MacKenzie. Hon möter nu Jamie Fraser som blir hennes beskyddare och älskare.
Mellan dem växer en passion som är starkare än tid och rum. Claire inser att Jamie är mannen hon väntat på i hela sitt liv.
Med fruktan ser hon fram mor den stund då hon måste välja mellan honom och att återvända till sin egen tid ...
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Det här den första boken i Diana Gabaldons serie på jag tror 7 böcker och dom verkar samtliga vara på 700 sidor vardera.
 
Jag kom fort in i den här berättelsen om Claire och hennes resa bakåt i tiden. Det har varit riktigt spännande att följa Claire och hennes bekantskap med skottarna. Man kan absolut inte gissa sig till alla faror och äventyr som hon kastas inför och hon är en lätt karaktär att ta till sig.
 
Jag tror att det har mycket att göra med hennes språk, hon svär och talar på ett sätt som lika gärna kunde ha varit nutid många gånger och hennes sätt att så fort lyckas ta till sig deras seder och sätt att leva är beundransvärt.
 
Claire är en stark kvinna och det ska bli spännande att fortsätta läsa om hennes nya liv på 1700talet, hennes kamper och äventyr som väntar, men också hennes splittrade tankar kring "ex"mannen och hur hans liv nu ser ut i "framtiden" hon kom ifrån och på många sätt egentligen borde vara i.

Åttio dagar bärnsten

 
 
 
Baksidan:
 
 
Luba, rysk dansös, föll i sin ungdom för en tvivelaktig man, vacker men farlig, som handlade med bärnsten.
Han kunde plötsligt försvinna och vara borta i flera månader utan att höra av sig.
Men så fort han ringde krävde han att hon skulle slöppa allt för hans skull.
Så småningom uppäckte Luba en chockerande hemlighet om sin älskare och flydde från Ryssland.
 
Under er resa mellan privata klubbar i New Orleans och Londons rockstjärnevärld utforskar Luba gradvis sitt sann erotiska jag.
Här möter hon violinisten Summer med det eldröda håret och Lauralynn, en kvinna med farliga begär.
Kan detta nya liv tillfredsställa Luba eller kommer hon för alltid att åtrå den man som hon vet gör henne illa?
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
Bör tilläggas att boken är fristående från de tre tidigare böckerna i serien men för oss som läst dom så är karaktärerna med och gästspelar även i den här.
 
Boken är erotisk, och de står också skrivet på omslaget, där det även står vågat och det tycker jag verkligen att den är!
 
Om man nu ska jämföra med femtio nyanser som förlaget har gjort så ser jag den här som betydligt grövre i sitt språk, kanske inte direkt i språket så men i detaljerna och sexscenerna. Det är inte lika inriktat på romantiken även om den alltid är med igenom hela boken, utan mer på sexet.
känslorna kring sex och kroppens alla reaktioner kring det.

Luftslott

 
 
 
Baksidan:
 
 
 
Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
 
Carey Browne jobbar som flygledare på Dublins flygplats och är van vid att hantera oförutsedda händelser. Så när Ben Russel, e man hon känt i bara fem minuter, friar, tar hon hand om situationen lika lugnt som vanligt -
Och tackar ja! Mycket till hennes vänners skräckblandade förtjusning...
 
Trots vännernas tveksamhet och ett kyligt mottagande av Bens syster, Freya, så är Carey fast besluten om att få äktenskapet att fungera. Hon vet att hon funnit sin själsfrände.
Om folk bara kunde lämna dem ifred.
 
Men det verkar som om Ben inte har varit helt uppriktigt om sitt förflutna och Carey börjar snart undra om hon inte begått ett stort misstag. När allt kommer omkring, så måste det bara vara för bra för att vara sant.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Carey och Ben är som gjorda för varandra, man inser den väldigt tidigt i boken. Men tyvärr är allt omkring bara kaos och som gjort för att sätta stopp för deras framtid tillsammans. Inte nog med de så gör dom själva bort sig i vita små lögner som tillsammans med allt de andra blir avgörande för deras framtid. Man följer deras snabba hektiska romans till en ljus framtid för alla inblandade!

RSS 2.0