Vägen

 
 
 
Baksidan:
 
 
 
En far och hans son vandrar ensamma genom ett nedbränt amerikanst lanskap. Kylan är genomträngande och snön som faller blandas med askan i luften.
Himlen är släckt på ljus.
 
Deras destination är kusten, men de vet inte om något väntar på dem där. Allt de har är en pistol att försvara sig med mot de laglösa gäng som rör sig längs vägen, de kläder de bär på kroppen, en kärra med mat de hittat - och varandra.
 
Vägen är en djupt gripande berättelse om en resa. På ett hypnotiskt kraftfullt sätt ställs kärleken mellan en far och hans son mot en hopplöst skrämmande framtid.
Det värsta och det bästa som människan kan åstadkomma genomströmmar detta mörka, intagande mästerverk.
 
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 

Riktigt gripande handling, man vill följa den goda mannen och hans son på deras resa tillsammans i de helvete som dom är fast i.
Deras generösa handlingar och deras kämpar glöd att överleva mot alla världens hinder är större än kan tänkas.

Boken är väldigt realistisk och man kan verkligen se allt utspela sig på de sätt som beskrivs i boken.
 
 

Blodsbröder

 
 
 
Baksidan:
 
 
Den 29 juli 2002 blev den 26-årige Tony Deogan det första dödsoffret för fotbollshuliganism i Sverige. Inför en match mellan AIK ocg IFK göteborgpå Råsunda i Stockholm, misshandlades han så svårt att han senare avled.
Inga vittnen vågade framträda och åklagaren beslöt senare att lägga ner förundersökningen.
 
I sin bok Blodsbröder berättar Tonys bror Tommy på ett ärligt och självutlämnande om sin och broderns hårda och tuffa uppväxt i Hallonbergen. En tillvaro präglad av våld, droger och kriminalitet och i total avsaknad av vuxna förebilder.
 
Tommy började tidigt missbruka, men tack vare Tonys starka kamp för att lillebror inte skulle "hamna snett" lyckades han ta sig ur sitt beroende. Istället vände han sina erfarenheter till något positivt och är idag en uppskattad föreläsare och antivåldsförespråkare.
 
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Riktigt bra läsning!
Tommy skriver och formulerar sig så att man inte känner hur länge man har suttit böjd över hans historia och barndoms minnen.
 
Tommy delar med sig av allt!, känns det iallafall som. På ett ställe i boken kom jag på mig själv med att sitta med helt tårfyllda ögon, jag försvann verkligen in i det han delat med sig av här.
Han skriver uppriktigt om sina dåliga val i livet och tankarna som cirkulerade i hans huvud under den tiden.
 
 

Fallen

 
 
 
Baksidan:
 
 
 
En man kastar sig ut i Niagrafallen. Han är ny gift och har lämnat sin brud kvar i det stora hotellets bröllpssvit.
Ariah Erskine, den övergivna, väntar i sju dagar och sju nätter vid fallen. Ännu inte officiellt änka.
Under hennes tröstlösa vaka börjar en osannolik ny kärlekshistoria spira.
 
Hon möter en man som blir betagen i hennes världsfrämmande blick och tunna rödlätta hår.
Det är så det hela börjar på 1950-talet. Men de mörkt olycksbådande fallen som bakgrund utvecklar sig ett drama om föräldrar och deras barn, om hemligheter och synder, nertystade skandaler, rättegångar och mord.
 
Fallen är en virvlande och oroande roman om den amerikanska familjen i kris, men också om miljöbrott och korruption i USA:s dunkla förflutna.
 
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Det här var inte en bok i min smak. På framsidan har den fått en recension av Expressen där det står att de sträckläst den. Det hade jag problem med.
 
För mig var uppfattningen att karaktärerna var tragiska och svåra att förstå sig på, vilket gjorde boken lika svår.
 
 

RSS 2.0