Dödens änglar

 
 
 
Baksidan:
 
 
Dödens änglar är historien om hur Hells Angels gått från att vara ett gäng utstötta outsiders på motorcykel i Kalifornien på 50-talet, till att bli USA:s största kriminella exportvara. Om hur de blev ett av världens mest sofistikerade och fruktade kriminella nätverk.
 
För första gången har polisutredningar från flera världsdelar ställts samman. Författarna har intervjuat poliser som levt som infiltratörer inne i organisationen, och de berättar här öppet om verkligheten innanför och skräcken de upplevde.
 
Resultatet har blivit en skrämmande men fascinerande berättelse om droghandel, utpressning, rån ,våld, starka hierarkier och hat. Om en sluten värld med helt egna lagar och egen moral.
 
Boken innehåller dessutom specialskrivna avsnitt om mc-gäng i skandinavien.
 
 
Vad jag tyckte om boken:
 
 
Känslan av all deras djupgående forskning och infiltrering är verkligen spännande. Hur infiltratörerna jobbar och lever i sitt arbete och även de tidigare medlemarna som sedan blir infiltratörer i tron om ett lättare straff.
Det som var mest gripande med den här boken är att den är byggd på fakta, domstolts beslut, rättegångar och vittnesmål. Inte bara ur en polismans eller journaslists syn på det hela.
 

Medlemar namnges och många av dom känner man till sedan tidigare om man läst något om Hells Angels tidigare.

RSS 2.0